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OPINION

 WEBB, Judge.

 In this post-dissolution  of marriage action, Robert B.

Poland (husband)  appeals  from the order  awarding  Jeanie

R. Poland (wife) a portion of the pay he received from the

military after he was placed on the temporary  disability

retired list (TDRL).  We vacate  the order  and remand  for

further proceedings.

 I. Background

 The parties' marriage was dissolved in 2005. Their

separation agreement,  which was incorporated  into the

decree, provided,  in relevant  part,  that husband's  military

retirement benefits  were marital  property and would be

divided, on his retirement,  under  the Hunt-Gallo formula.

SeeIn re Marriage of Hunt, 909 P.2d 525, 532 (Colo.1995).

The agreement further provided that the parties intended to

divide husband's  " gross military  retirement"  and that if

husband elected  to receive  Veterans  Administration  (VA)

disability benefits  and his disposable  retirement  pay was

thereby reduced,  wife's  share  of the  benefits  would  not  be

reduced.

 When husband  was placed on the TDRL in September

2009, after twenty-one years of military service, wife

moved to establish  her  share  of husband's  TDRL pay,  and

for contempt,  contending  that husband  had not complied

with the decree provision as to his military retirement

benefits. After  a hearing,  at which  the  issues  were  argued

by counsel  but no evidence  was  submitted,  the trial  court

ordered husband to pay wife her share of his TDRL pay as

determined under the decree. Husband's appeal followed.

 II. Distribution of Husband's TDRL Pay

 Husband  contends  that the trial  court erred  by awarding

wife a portion of his TDRL pay. We agree and remand for

the trial court to reconsider  the distribution  of husband's

TDRL pay under the decree, excluding any amounts

attributable to his disability.

 We review de novo the legal issue whether  husband's

TDRL pay may be distributed as marital property. SeeIn re

Marriage of Williamson, 205 P.3d 538, 540

(Colo.App.2009).

 A. TDRL

 A military service member is placed on the TDRL under 10

U.S.C. § 1202 (2011), if the member has a disability rating

of at  least  thirty  percent but the disability has not yet been

determined to be permanent.  SeeWilliamson, 205 P.3d at

540. The member  may remain  on TDRL for five years,

during which  the  member  submits  to a medical  evaluation

every eighteen  months  to determine  whether  the  disability

has stabilized to a degree that permanent disability

retirement is appropriate,  or whether the disability has

improved to the point  where  the member is  fit  to return to

active duty.  10  U.S.C.  § 1210 (2011);  see alsoWilliamson,

205 P.3d at 540-41.  After five years, the member  must

either be returned  to active  duty, permanently  retired  for

longevity (if the member has at least twenty years of

service), or permanently retired for disability. See 10 U.S.C.

§ 1210; see alsoWilliamson, 205 P.3d at 541.

 While  a service  member  is on the  TDRL,  the  member  is

entitled to pay, calculated under 10 U.S.C. § 1401(a)

(2011), using  one  of two  formulas.  See 10 U.S.C.  § 1202.

Under the first formula, the member receives 2.5 percent of

his or her monthly base pay for each year of service; under

the second formula, the member's pay is calculated  by

multiplying the base pay by the member's disability

percentage. 10 U.S.C. § 1401(a);
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see alsoDavies  v. Beres, 224 Ariz. 560, 233 P.3d 1139,

1142 (Ariz.Ct.App.2010).  A service  member  may choose

the formula  more favorable  to the member.  10 U.S.C.  §

1401(b) (2011); Davies, 233 P.3d at 1142.



 B. USFSPA

 A spouse's  military retirement benefits  may be distributed

as marital property in dissolution cases under the

Uniformed Services Former Spouses' Protection Act

(USFSPA), 10 U.S.C. § 1408 (2011). Williamson, 205 P.3d

at 540;  see alsoHunt,  909 P.2d  at 530.  Only " disposable

retired pay," as defined in the USFSPA, may be distributed.

See 10 U.S.C. § 1408(c)(1) (2011); Mansell v. Mansell, 490

U.S. 581,  589,  109 S.Ct.  2023,  104 L.Ed.2d 675 (1989)  ("

[U]nder the [USFSPA's]  plain  and precise  language,  state

courts have been  granted  the authority  to treat  disposable

retired pay as community property; they have not been

granted the authority to treat total retired pay as community

property." ); see alsoIn  re Marriage  of Heupel,  936 P.2d

561, 565 (Colo.1997); Williamson, 205 P.3d at 540.

 Accordingly,  we reject  the  trial  court's  determination  and

wife's argument  that  the  court  could,  based  on the  parties'

agreement to divide husband's " gross military retirement,"

divide more than husband's  " disposable  retired  pay." In

Mansell, the parties stipulated, similar to the parties here, to

a decree  provision  that  the husband's  total  retirement  pay

would be divided between them, and the trial court enforced

that provision  over the husband's  objection.  SeeMansell,

490 U.S. at 585-86,  109 S.Ct.  2023.  The Supreme  Court

reversed, however, holding that the USFSPA precluded the

trial court from dividing  anything  other  than  " disposable

retired pay," as defined  in the statute.  Seeid. at 589,  109

S.Ct. 2023;  see alsoMorgan  v. Morgan,  249 S.W.3d  226,

231 (Mo.Ct.App.2008) (" Regardless of the wording of the

dissolution judgment, Mansell allows only disposable

retired pay to be considered as martial property." )

(emphasis in original);  Youngbluth v. Youngbluth,  188  Vt.

53, 6 A.3d 677, 683 (2010) (" [E]ven if the original

property division order had explicitly granted wife an

interest in husband's  total  retirement  benefits,  federal  law

would require  us to read the order as applying only to

disposable retirement benefits." ).

 Under the USFSPA, for a service member who is receiving

disability retirement benefits,  which includes TDRL pay,  "

disposable retired pay" does not include " amounts which ...

are equal  to the amount  of retired  pay of the member  ...

computed using the percentage of the member's disability ...

on the date on which the member's name was placed on the

[TDRL]." 10 U.S.C. § 1408(a)(4)(C) (2011); see

alsoWilliamson, 205 P.3d at 540.

 In Williamson, a division of this court held that the TDRL

pay of a service  member  who  had  not yet attained  twenty

years of service,  and  was  thus  not eligible  for a longevity

retirement when he was placed on the TDRL, was all

disability pay and thus not divisible as marital property. See

205 P.3d at 542 (" [S]ince husband is completely ineligible

for any military retirement benefits but for his disability, we

conclude that all of his benefits are based on his disability,

and therefore, are not divisible as marital property pursuant

to 10 U.S.C. § 1408(a)(4)(C)." ) (emphasis in original); see

alsoDavies, 233 P.3d at 1145-46  (citing Williamson and

holding that  TDRL benefits  are  not  marital  property  when

the receiving  spouse  would  not have been  entitled  to the

benefits but for his disability  because he did not have

twenty years of service); Thomas v. Piorkowski, 286

S.W.3d 662, 667 (Tex.App.2009) (same).

 However,  this case presents  a question  not resolved  by

Williamson: whether TDRL pay to a service member

spouse, who  had attained  twenty  years  of service  and  was

eligible for a longevity  retirement  when  he was  placed  on

the TDRL,  is divisible  as marital  property.  We conclude,

based on 10  U.S.C.  § 1408(a)(4)(C),  that  an  amount  equal

to the amount of TDRL pay, as calculated based on

husband's percentage  of disability  when  he was  placed  on

the TDRL, must be excluded from the marital property, but

that any amounts in excess of that  amount may be divided

under the decree. SeeIn re Marriage of Wherrell, 274 Kan.

984, 58 P.3d 734, 740-41 (2002) (recognizing  that for

service members who are  eligible  for retirement,  disability

retirement benefits may include
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 both disability and retirement  benefits, and only the

disability portion is excluded  from the marital  property

division); see alsoWilliamson, 205 P.3d at 542 (same); In re

Marriage of Strunck,  212  Ill.App.3d  76,  155  Ill.Dec.  781,

570 N.E.2d  1, 2 (1991)  (any amount  of military  disability

retirement pay that is paid in excess of the amount related to

the retired person's percentage of disability is part of

disposable retired  pay and  is subject  to division  as marital

property).

 We are not persuaded  otherwise  by In re Marriage  of

Warkocz, 141 P.3d 926 (Colo.App.2006), In re Marriage of

Lodeski, 107 P.3d 1097 (Colo.App.2004), or the cases from

other jurisdictions, on which wife relies, concerning

military spouses who unilaterally convert regular retirement

benefits into VA disability  benefits,  thereby  reducing  the

other spouse's  share  of the  benefits.  Rather,  we agree  with

husband that being placed on the TDRL is materially

different from a military spouse voluntarily choosing, after

having agreed  to divide  all  retirement  benefits,  to waive  a

portion of those  benefits  in order  to receive  VA disability

benefits instead. Under TDRL statutes, a service member is

" placed on" the TDRL and is then subject to regular

medical evaluations  to determine  whether  TDRL  status  is

still appropriate. See 10 U.S.C. §§ 1202, 1210. The service

member does not voluntarily choose TDRL status.

Additionally, TDRL benefits are addressed under a

different section of the USFSPA than VA disability benefit

waivers. See 10 U.S.C.  § 1408(a)(4)(B)  (addressing  VA



disability benefit  waivers),  (C)  (addressing  other  disability

retirement pay, including  pay for service  members  on the

TDRL).

 Here, because the trial court divided all of husband's TDRL

pay under  the time rule formula  without  considering  the

extent to which the pay was computed on husband's

disability, the order cannot stand. Cf.In re Marriage  of

Franz, 831 P.2d 917, 918-19  (Colo.App.1992)  (reversing

and remanding retirement  benefits division to consider

whether the military  retirement  pay of the husband,  who

was permanently  retired with a thirty percent disability

rating after eight years of service, was " based and

computed on" his disability  such that  the court would  be

precluded from dividing it as marital property).

 We reject  husband's  contention,  however,  that all of his

TDRL pay is necessarily  disability  pay and thus  separate

property under the USFSPA. As recognized by the division

in Williamson and by the Kansas  court in Wherrell, the

language of section 1408(a)(4)(C) of the USFSPA suggests

that for service members who are eligible to retire based on

longevity, their  disability  retirement  benefits  may include

elements of both disability  and regular  retirement benefits.

SeeWilliamson, 205 P.3d at 542; Wherrell, 58 P.3d at

740-41; see alsoStrunck,  155 Ill.Dec. 781, 570 N.E.2d at 2

(USFSPA exemption  of military  disability  retirement  pay

from state  marital  property  laws  is limited  to that  amount

related to the retired person's percentage  of disability);

Bullis v. Bullis, 22 Va.App. 24, 467 S.E.2d 830, 836 (1996)

(USFSPA exempts from the definition of " disposable

retired pay" only that portion of military disability

retirement pay that corresponds  to the retiree's  disability

percentage retirement).  Accordingly,  we reject husband's

contention that TDRL pay is synonymous  with workers'

compensation benefits  and  is merely  a replacement  for his

wages.

 Here,  the record  does not indicate  either  how husband's

TDRL pay was calculated or the percentage of his disability

when he was placed on the TDRL.

 In light of our disposition, and because wife states no legal

basis for recovery  of her  appellate  attorney  fees,  we deny

the request.  SeeIn re Marriage  of Dunkle,  194 P.3d  462,

467 (Colo.App.2008) (" Attorney fees are awardable under

C.A.R. 39.5 only if the party seeking  fees states  a legal

basis for the recovery of fees." ).

 The order is vacated and the case is remanded for the trial

court to determine  the  amount  of husband's  TDRL pay,  as

computed based  on his percentage  of disability,  and then

exclude that amount  from the TDRL pay that is divided

under the decree. See 10 U.S.C. § 1408(a)(4)(C); see also
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Strunck, 155 Ill.Dec. 781, 570 N.E.2d at 2.[1]

 Judge ROY and Judge FOX concur.

 ---------

 Notes:

 [1] Because  husband  had  twenty-one  years  of service,  he

likely chose  to compute  his  TDRL  pay under  the  formula

based on years  of service.  Under  section  1408(a)(4)(C)  of

the USFSPA,  however,  only the  additional  amount  of pay

he received,  over  and  above  what  he would  have  received

using the  formula  based  on his  percentage  of disability,  is

marital property  and can be distributed  to wife under  the

decree.

 ---------


